Feliratkozás hírlevélre

Sződliget

Pest megye északi részén, Budapesttől 30 km-re található Sződliget, amely természeti adottságának köszönhetően nem csak a hajósokat csábítja ki a szabadba, hanem a horgászokat is! Kikötőnk ideális találkozási hely baráti összejövetelekre, pecások hajóinak tárolására, vagy nagyobb családi rendezvényekre. Kollár Károly szinte megállás nélkül gondoskodik a kellemes hangulatról, ami kikötőnk fő vonzereje. Érdemes kikötni egyszer, és belekóstolni az igazi kikötői hangulatba!

Sződligeti kikötőnktől pár lépésnyire egy kis tisztáson 50 hajó tárolására alkalmas szárazföldi kikötőt alakítottunk ki. A szárazföldi kikötő kiválóan alkalmas azok számára, akik hajóikkal csak ritkán tudnak vízre szállni, vagy szeretnék megóvni az algásodástól hajóikat. A szárazföldi kikötőben zuhanyzási lehetőség, mosdó, tűzrakóhely várja a hajósokat. A nyílt, bokros, fás, füves terület kiválóan alkalmas nagy baráti vagy családi összejövetelekre is. A szezonális bérleti díj 20 db sólyázást tartalmaz, vagyis 10 db vízreszállást és 10 db szárazföldi elhelyezést. A sólyázás igénybe vehető minden nap 8-20 óráig. A hajók tárolásának díja: 6.500 Ft. méterenként/hó.


Szolgáltatások:

 • Nemzetközi yachtkikötő 70 kikötőhellyel
 • Szárazföldi tárolás
 • Információ, ügyintézés
 • Vízi benzinkút (benzin 95)
 • Sólyapálya
 • Ladik bérlés
 • Utánfutó tárolás
 • Ivóvíz és áram csatlakozási pont


 • Elérhetőségek

  Kikötővezető: Kollár Károly
  Telefon: 06 20 466 7939
  E-mail: szodliget@wiking.hu


  Klubtagjaink mondták:

  Először is a Wiking Yacht Club Sződliget nagyon közel van a lakóhelyemhez és a környékben lévő többi kikötőhöz képest földrajzilag jobb adottságokkal rendelkezik. Arra gondolok, hogy egy viszonylag nagy védett öbölben helyezkedik el, a hajó nincs kitéve az állandó hullámverésnek. Maga a kikötő is jól ellátott, színvonalát tekintve magasabb szolgáltatást nyújt mint környékbeli versenytársai. Mindezeken túl pedig, nem elhanyagolható szempont számomra a jó társaság és szívélyes, baráti vendéglátás melyben részem van itt. Mindezeket egybevetve a többi kikötőhöz képest magasabb árfekvés számomra kellő többletszolgáltatással és egyéb, már említett előnnyel párosul, ami miatt immár évek óta ezt a kikötőt választom.


  Dr. Klimász Zoltán

  ----

  A sződligeti kikötő szolgáltatásaival maximálisan elégedett vagyok. Az egész nyarat ott töltöttem. Karcsi mindig figyelmes és segítőkész volt. Áram, víz, szemételszállítás mindig rendben volt. A stég tiszta. A környezet csodálatos ,csendes. A faház rendezett, sok virággal,főleg a muskátlik szépek :). Kaja, pia, kávé, reggeli mindig élmény volt. A tankolási lehetőség szuper. Szeretem a Varga Miklóstól kapott mágneskártyát, mellyel Budapesten is közlekedhettem a kikötőinkben. Csak jót tudok mondani. Jó a társaság, vidám nyár volt. Köszönöm Karcsinak és a többieknek is . Viszlát tavasszal, alig várom, hogy vízre tehessem újra a hajómat a megszokott helyemre. Büszke vagyok, hogy Wikinges lehetek . Üdv a doki. :-)


  Dr. Kovács Sándor

  ----

  A Sződligeti kikötőválasztásom oka egyrészt rendkívül rossz tapasztalatokból indult, egy már nem létező Budapesti és egy Dunakanyarban található kikötőt követően. 2015.-ben, Sződligeten az ötödik szezon lesz, amit eltölthetek. Tekintettel arra, hogy én jóval kevesebbet hajózom ki, mint amennyit a hajón vagy annak közelében „csak úgy” eltöltök, így nekem nem mellékes a környék, hiszen nem csak jövök-megyek, mondhatni nálam a kihajózás abszolút másodlagos kérdés, mint a kikötőben töltött idő, és annak nyaraló-jellegű hangulata. Az utóbbi évben sokszor kint aludtam a hajón, és ezért fontos volt, hogy ne egy zajos városi helyen legyek, hanem tudjak pihenni a nap bármely szakában. Ez teljes mértékben adott a Sződligeti kikötőben. A kikötőben kialakult már egy viszonylag nagyobb – amolyan – baráti társaság, akik rendszeresen lemegyünk még akkor is, ha hajózni esetleg nem kívánunk. Ennek első sorban a kikötővezető Kollár Károly – Karcsi, és - néha megjelenő – kedves családja az elsődleges oka, hiszen olyankor nem azt mondjuk a telefonban, hogy „találkozunk a kikötőben?”, hanem inkább azt, hogy „lemegyünk Karcsihoz?”. Ez jól jelzi azt az egyáltalán nem mellékes tényt, hogy a kikötő vezető mindent megtesz azért, hogy mi jól érezzük magunkat. Elnézően veszi tudomásul, ha esetleg hajnalig dáridózunk, és abszolút segítőkész minden felmerülő dologban, szinte már családias a hangulat, elhangzottak már olyan vicces szavak is, hogy „Karcsi a fogadott apánk”, noha korban nincs ilyen különbség, azonban mégis ő a rangidős e-tekintetben. A kikötő hangulata páratlan, állíthatom ezt úgy, hogy Bajától Győrig igen sok kikötőben jártam. Amint valaki megérkezik – vagy távozik – Karcsi automatikusan megjelenik, érdeklődik arról, hogy éppen „mi a helyzet”, tehát szó sincs arról, hogy itt egyfajta „kikötői őrszolgálat” van jelen, sokkal inkább egy nagyon baráti hangulatú társaság. Arról talán külön nem is érdemes szót ejteni, hogy a kikötőben rendszeresen „összeverődik” egy kisebb-nagyobb társaság, szinte minden napos főzés, evés-ivás és társasági élet van. Ismerek olyanokat is, akik csak egy kávéra jönnek le, mert bár munkaidejük van, de ebédszünetben a közelből átugranak, mert hiányzik nekik a kikötői hangulat. Talán ez utóbbi jelzi leginkább, hogy az odaszokott hajósoknak mennyit jelent ez a hely. Már-már többet, mint egy „szimpla kikötő”… Barátaim, családtagjaim egy-egy alkalommal - ha kilátogatnak, olyan elégedettséggel távoznak, hogy még napokkal később is beszélnek róla, és a készült fényképeket télen nagy örömmel nézzük vissza. A közelben található látványosságok – Vác, Dunakeszi, Göd, Dunakanyar, Szentendrei félsziget – csábítóak a hajózási élményre vágyóknak, bár hangsúlyozom, hogy a kikötő egyfajta nyaraló hangulatot áraszt, jóval többet, mint csupán a hajók tárolását szolgáló létesítmény.


  Székely Krisztián

  Gödöllő

  ----

  Én Felsőgödön lakom a Duna parton, ezért a kb. 3 km-re található sződligeti yacht club ideális számomra már több, mint 12 éve, amióta hajózom. Amióta a Karcsi irányítja a kikötőt valóban klub rendszerben működik minden. Rendszeresen programokat csinálnak és a feleségével, Böbével házias finom étel különlegességekkel kényeztetnek minket hétvégenként és a nagy kánikulás napokon is. Jól hajózható kikötő van itt és a vízi benzinkút is a tagok kényelmét szolgálja. Jó ide tartozni…


  Gruber Csaba

  ----

  Számomra fontos hogy, a hajóm biztonságban tudhatom, bármiben segítséget kértem azonnal megkaptam, a kikötőben családias a hangulat....ennek köszönhetően akkor is szívesen megyek le ha nem is hajózom ki. Egyszóval szeretem a kikötőt és másoknak is csak ajánlani tudom.


  Muszkatal Tamás

  ----

  Azért választom évről évre a sződligeti kikötőt, mert úgy érzem, hogy egy jó társaságban tölthetem ott a szabad időmet. Nagyon kedvelem a kikötőmesterünket Károlyt, mert foglalkozik velünk, igyekszik a kedvünkben járni amikor csak lehet! Azt gondolom, hogy ez a kikötő megbecsüli az évről évre vissza járó tagokat! Szerintem a jó kiépítettsége mellett, a kikötőmester pozitív és baráti hozzá állásának köszönhetően, szép jövő elé tekint ez a kikötő. Szeretek ide járni, és bízom benne, hogy a törzs tagokat ezek után is megbecsüléssel fogja jutalmazni a kikötő tulajdonosi köre!


  Bódi Zsolt

  ----

Sétahajózás