Feliratkozás hírlevélre

Tokaj

A tokaji Wiking kikötő horgászszempontból is ideális helyen található. A kikötőtől néhány száz méterre ömlik a Tiszába hazánk egyik legvadregényesebb folyója a Bodrog. A torkolati rész mély gödrei hatalmas harcsákat rejtenek. Harcsaidényben jó eséllyel próbálkozhatunk kuttyogatva megfogni legnagyobbra növő ragadozóhalunkat.

A Tiszán és a Bodrogon is ki lehet próbálni az összes folyóvízre alkalmas horgászmódszert. Ezek a ma még szinte érintetlen horgászvizek összehasonlíthatatlanul nagyobb élményt nyújtanak, mint a mesterségesen telepített, akváriumszerű fizetős tavak.

Kikötőnk Tokaj központjában található, a nagy parkoló mellett. Éjjel-nappali kikötőmester szolgálat segít minden felmerülő problémát megoldani. A kikötőben szolgálatot teljesítő kollégáink szintén horgászok. Ennek köszönhetően szakavatott segítséget tudnak nyújtani akár horgászladikkal vagy komolyabb sporthajóval érkezik hozzánk. Amennyiben nincs hajója vagy nem akarja vontatni, kényelmes, horgászatra alkalmas, 5 lóerős motorral felszerelt, engedély nélkül vezethető ladikot tudunk biztosítani.

A horgászat után számtalan lehetősége lesz kikapcsolódni a ,,borok királya, a királyok bora" társaságában.
Barátsággal várjuk Tokajban, jöjjön el hozzánk egy próbát biztosan megér!


Szolgáltatások

  • Nemzetközi yachtkikötő
  • Információ, ügyintézés
  • Sólyázási lehetőség a közelben
  • Üzemanyag-vételezési lehetőség
  • Ivóvíz és áram csatlakozási pont
  • Horgászat
  • Camping

Elérhetőségek

Kikötővezető: Vígh Attila
Telefon: 06 20 448 8874


Tokaj és környéke

A tokaji „Kopasz-hegy” lábánál, Tokaj-Hegyalja szívében, két folyó találkozásánál (Bodrog, Tisza) helyezkedik el kikötőnk festői környezetben. Tokaj-Hegyalja Magyarország világszerte ismert és elismert borvidéke. Hatezerhatszáz hektárnyi területén minden feltétel adott ahhoz, hogy a világ legnemesebb édes borát, a Tokai Aszút elkészíthessék. A száraz és édes Szamorodni, a 3, 4, 5 és 6 puttonyos aszúk, valamint az aszúeszencia és a nektár elkészítésének különleges módját a hegyaljai borászok évszázadok óta alkalmazzák.


Tokaj-Hegyalja őrzi, ápolja értékeit. A több mint félszáz éves hegyaljai bormitológiát számos szobor örökíti meg a térségben. Ennek jegyében kerülnek megrendezésre évről évre a szüreti fesztiválok is, illetve a minden év májusában megrendezett Tokaji borok Fesztiválja.


A Tokaji történelmi borvidékre érkezőket ma a természet ritka adományi, nyíltszívű, vendégszerető emberek, nemes penésszel borított pincék és a királyok bora, a borok királya várja egész évben.


Nyugodt kis város, ahol kitűnően élvezhetik idelátogatóink a gasztronómia tárházát, kitűnő éttermek, az előkelőtől a csárda jellegűig, borospincék, kulturált szórakozóhelyek, városnézés, vízitúrák, csónakázások várják idelátogatóinkat.


Kikötőnk lehetőséget nyújt a szárazföldről érkezőknek csónakbérlésre, horgászára, a víz felől érkezők számára pedig kikötésre, tankolásra, hajótárolásra egyaránt.


A történelmi belváros – A város főutcája, melyet mindig Derék utcának neveztek. Balról áll az az épület (ma könyvesbolt), mely 1849. januárjában Klapka György fővezér szállásául szolgált. Ennek a falában van az az ágyúgolyó, mely emlékeztet minden magyart az akkor történtekre. A város főutcája számos apró bolthelyiséget őriz, emlékeztetve Tokaj késő feudális kori, kereskedelmi szerepére.


Számos borospince várja az arra térőket a legfinomabb borokkal és persze a hamisítatlan igazi, tokajival az aszúval.


A kultúra iránt érdeklődők sok lehetőség közül választhatnak, ilyen a Kulturális és Konferencia Központ (egykori zsinagóga), a Paulay Ede Színház, a Tokaji Galéria (egykori ortodox templom), a Tokaji Múzeum (volt Karácsony-ház), vagy a Tokaji Borok Háza.


Két nagynevű templom található a városban, az egyik a római katolikus neoromán stílusban épült Jézus Szíve Templom, a másik a Görög katolikus templom.


Aki egy jó kis sétára vágyik a belvárosban, annak is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt Tokaj, ahol megtalálható a Városháza, mindemellett több köztéri szoborban is gyönyörködhetnek az arra járók.


Tökéletes kilátás nyílik a városra és annak környékére a Finánc-dombi kilátóból.


A történelem Tokaj városában, akkor is szembe jön velünk, ha nem akarjuk. Ha például átsétálunk az Erzsébet királyné hídján, vagy megtekintjük a Rákóczi-Dessewffy kastély, vagy a Rákóczi Pincébe térünk be egy hűsítő nedűre, de a Széchenyi sétány is nagyon jó elfoglaltság lehet,mind ezek mellett a gyönyörű Rákóczi-kutat is megcsodálhatják a szerencsések.


Az elpusztult tokaji vár (Rákóczi-vár) maradványai: Ma a várnak egyetlen faldarabja látható a Bodrog folyó bal oldalán, ahol még egyébként lakóházak állnak, a vár egykori területén kapott temetkezési helyet a VIII. század végén a városi zsidóság.


Reméljük, írásunk elnyerte tetszését, és mihamarabb vendégül láthatjuk Önt és kedves családját egyaránt. Garantáljuk, hogy kellemes napot tud eltölteni e festői környezetben, méltó kikapcsolódási lehetőséget kínálva akár egy fárasztó hét után, vagy csak ha a vakációját szeretné eltölteni nálunk.


Sétahajózás